Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rekordtränaren: Vi ska inte bli en slagpåse

Målsättningen är att hänga kvar. Men unga BTK Rekord vill växa under säsongen – och överraska.
– Man kan till och med smyga in på en slutspelsplats, säger Arvid Sunesson.

Bild: MATHILDA AHLBERG
BTK Rekord bygger nytt och bygger ungt. Simon Arvidsson är inte ersatt med nyförvärv utan i stället är det två unga spelare i 18-årige Jakob Peterson och 21-årige Johan Barius.
– Skulle vi köpt in någon utifrån hade den inte gett oss eller svensk pingis något värde mer än här och nu. Istället satsar vi ungt, säger Rekordtränare Arvid Sunesson.
Det innebär att mycket tryck kommer ligga på att Michal Obeslo, Liang Qiu och Pontus Rööse vinner matcher så att de mindre rutinerade spelarna kommer in i det så enkelt som möjligt.
– Jag tror nog att vi har chans att ta poäng i de flesta matcher vi spelar och Michal Obeslo och Liang Qiu gör bra matcher. Större är inte marginalerna, Säger tränare Arvid Sunesson.
Den uttalade målsättningen är att klubben ska hänga kvar i Pingisligan, men det innebär inte att det saknas ambitioner.
– Vi ska inte bli en slagpåse. Det brukar inte vara så att ett lag är helt kört. Visst kan serien skikta sig, men i varje match kan det ändå bli jämnt, analyserar Rekordtränaren.
– Tar man med lite poäng här och där och är bra i rätt matcher kan man till och med smyga in på en slutspelsplats.
Gå till toppen