Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pettersen inför Solheim: ”Formen är bra”

Lagom till Solheim Cup har Suzann Pettersen tappat rösten. Har den norska veteranen även tappat spelet? – Min golfform är bra. När jag är här känns det som att jag aldrig har varit borta från spelet, väser 38-åringen inför Solheim Cup.

Suzann Pettersen är Europas mest rutinerade spelare i årets Solheim Cup.Bild: Peter Morrison/AP/TT
Utan en mikrofon framför sig hade Suzann ”Tutta” Pettersen knappt kunnat göra sig hörd under presskonferensen på Gleneagles. Rösten är i praktiken borta, men Pettersen säger att det inte är någon fara med hennes hälsa inför den hett emotsedda drabbningen mellan Europa och USA.
– Det är bara härifrån och upp, så jag är okej, säger norskan och måttar i höjd med halsen.
En mer intressant fråga är hur bra kroppen svingar en golfklubba för närvarande. Pettersen, stjärnveteranen som i år gör sin nionde Solheim Cup, har allt annat än imponerat sedan hon kom tillbaka till golfbanan efter förra årets barnafödande. Därför var det överraskande för många när Pettersen fick ett wildcard av kaptenen Catriona Matthew.
Den dubbla majorvinnaren, tidigare världstvåa men nu rankad 665:a, säger att hon inte har påverkats av den kritik som funnits mot att hon togs ut i Europas lag.
– Well, jag är inte kapten så jag behöver inte svara för det. Allt jag behöver göra är att komma hit och spela min golf, säger Pettersen.
– Jag känner att jag var väldigt ärlig om var jag kände att mitt spel var, och om jag skulle vara tillräckligt bra på den här nivån.
Vicekaptenen och legendaren Laura Davies litar fullt på att Europas lag kommer ha stor nytta av Pettersen under dagarna på Gleneagles. Även om norskan vilar under förmiddagens foursomes när tävlingen inleds i dag.
– Varför skulle man inte vilja ha Suzann Pettersen i laget? säger Davies om den mest rutinerade spelaren i årets Solheim Cup.
– Hon har inte spelat ett stort antal turneringar, men matchspel är väldigt annorlunda. Man måste inte sätta ihop 72 bra hål vilket kanske skulle vara svårt för någon som inte har spelat (så mycket), men i 18 håls matchspel backar jag Suzann när som helst.
På fyra tävlingar i år har Pettersen som bäst slutat 59:a. I övriga tre starter missade hon kvalgränsen.
Fakta

Så inleds Solheim Cup

Foursomematcherna:

9.10 (svensk tid): Carlota Ciganda/Bronte Law–Morgan Pressel/Marina Alex.

9.22: Georgia Hall/Celine Boutier–Lexi Thompson/Brittany Altomare.

9.34: Caroline Masson/Jodi Ewart Shadoff–Jessica Korda/Nelly Korda.

9.46: Charley Hull/Azahara Muñoz–Megan Khang/Annie Park.

Spelare som vilar i Europa: Anna Nordqvist, Caroline Hedwall, Suzann Pettersen, Anne van Dam.

Spelare som vilar i USA: Danielle Kang, Lizette Salas, Ally McDonald, Angel Yin.

Bästbollmatcherna spelas med start klockan 13.40.

Gå till toppen