Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rheborgs och Schyfferts ”Art” till Lund och Helsingborg

Föreställningen ”Art”, med komikerna Johan Rheborg, Henrik Schyffert och Per Andersson i rollerna, kommer till tolv svenska städer i vår. I februari och mars spelar de i Helsingborg och Lund.

Per Andersson, Henrik Schyffert och Johan Rheborg spelar de tre rollerna i "Art". Pressbild.Bild: Knotan
Pjäsen beskrivs som ett komiskt drama om manlig vänskap och bristande kommunikation, skriven av franska författaren Yasmina Reza. Regissör är Edward af Sillén, som även gjort översättningen.
Senast Rheborg och Schyffert stod på scenen tillsammans var 2009 och Per Andersson, känd från bland annat ”Grotesco”, hade aldrig jobbat med de två komikerna tidigare innan uppsättningen av ”Art” hade premiär i februari i år.
”Art” har spelats för fulla hus på Rival i Stockholm under våren och nu sätts även extradatum in i november och december. Den 17 januari är det turnépremiär i Västerås, sedan följer Sundsvall, Luleå, Uppsala, Linköping, Helsingborg, Lund, Jönköping, Norrköping, Halmstad, Umeå och till sist Göteborg i mitten av maj.
Den 29 februari och 1 mars uppträder de på Helsingborgs konserthus och den 5–7 mars är de på Lunds stadsteater.
Biljetter släpps på måndag, den 16 september.
Gå till toppen