Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här är maträtterna som får fisken att räcka

Vad sägs om smörbakad braxen, gravad id eller färsbiffar på mört? Det är maträtter som kan hjälpa oss att få fisken att räcka åt alla. – Vi måste se till att vi äter vad som finns i havet, säger Manuel Barange, fiskerichef på FN-organet FAO.

En braxen har fiskats upp vid Djurgården i Stockholm. Hunden tittar lystet på mattes fångst. Det borde vi också göra, enligt fiskeexperter. Arkivbild.Bild: Björn Larsson Ask/TT
Världens befolkning äter mer fisk än någonsin tidigare. Under de senaste 30 åren är det fiskodlingar som stått för ökningen i leveranser till våra kök och matbord. Vattenbruket, inklusive odling av skaldjur och liknande, väntas också fortsätta växa.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen