Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Kraftig brand i flerfamiljshus i Enköping

En kraftig brand bröt ut i vindsutrymmet till ett flerfamiljshus i Enköping natten mot söndagen. Huset har evakuerats och en person är förd till sjukhus. Släckningsarbetet beräknas pågå under stora delar av söndagen.

Den eldhärjade byggnaden är ett flerfamiljshus.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Branden tros ha börjat på en balkong i byggnaden, men eftersom det fortfarande brinner har polisen inte kunnat utreda brandorsaken närmare. Det var strax före midnatt som räddningstjänsten fick larmet.
– Det är ett trevåningshus med fem–sex portar så det måste vara åtminstone 20 till 30 lägenheter som har evakuerats, säger TT:s fotograf som var på plats under natten.
En person fördes till sjukhus med rökskador, enligt Aftonbladet.
– Vi hade tur och kom ut väldigt snabbt, säger Molly Sandberg, som bor i huset, till TT.
Hela vinden på det omkring 70 meter långa huset har brunnit.
– Vi står och bevakar fastigheten, men det ska bara vara balkongen och vinden som är skadad. En vattenledning har också gått sönder, säger Jesper Vestling, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar.
Skadorna efter vattenläckan ska vara omfattande i fem av totalt sju trapphus i byggnaden.
Molly Sandberg beskriver hur branden spred sig snabbt.
– När vi kom ut brann hela taket, men det var jätterökigt så man såg inte mycket alls. När vi åkte därifrån hade taklängan rasat in.
Rökutvecklingen från branden har varit kraftig och polisen varnade vid 00.30-tiden trafikanter i närheten. ”Branden har orsakat en kraftig rökutveckling som sprider sig mot den intilliggande E18, detta kan medföra bitvis dålig sikt”, skriver polisen.
Gå till toppen