Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Grönt tema på Drottninghög

Det var grått i luften. Men områdesfestivalen med grönt tema lockade många på Drottninghög under söndagen.

Merwan Celik passade på att sparka boll med pappa Önder Celik.Bild: Britt-Mari Olsson
Trots höstvädret var det många som hittade till grönområdet intill Drottninghögsbadet för områdesfestivalen East under söndagen.
– Det är kul att kunna göra den här typen av saker med barnen på en söndag. Det behövs aktiviteter, säger Önder Celik som tagit med familjen från Adolfsberg.
Temat för dagen var hållbarhet.
På området anordnades en rad aktiviteter på temat.
Man kunde till exempel få råd om hur en frisyr blir hållbar. Frisören Simon Gustafsson-Svensson, från salongen Renie Harding kommer med ett enkelt knep.
– Många tvättar håret varannan dag. Men så tycker man att håret är lite fett den andra dagen. Istället för att tvätta oftare kan man göra en fläta dag två. Med en fläta syns det inte på samma sätt att håret är lite fett som det gör om man exempelvis sätter upp det med en tofs. Det går också att använda ett torrschampo dag två, säger han.
Simon Gustafsson-Svensson var en frisörerna som gav råd om hållbara frisyrer. Här stajlar han Amanda Strömberg.Bild: Britt-Mari Olsson
Flera delar av Helsingborgs stad var på plats. Paul Witting från kulturförvaltningen och Sara Schölander från stadsledningsförvaltningen bjöd på svampsoppa gjord på kastanjechampinjoner och kantareller.
– Istället för att bara dela ut informationsblad om olika projekt så tänkte vi att vi bjuder på lite soppa. Då stannar folk till, säger Paul Witting.
Det hade han rätt i. Soppan gick åt.
Men det fanns fler matalternativ. Både food trucks och kockar från restaurangerna Creo och Timjan & Tång fanns på plats.
Paul Witting från kulturförvaltningen och Sara Schölander från stadsledningsförvaltningen bjöd på svampsoppa.Bild: Britt-Mari Olsson
Intill entrén stod en maskerad man. NSR:s sophjälte, Sophjälten.
– Jag är här och lär barn mer om återvinning och får dem att bli sophjältar, precis som jag, säger Viktor Åkerlund, mannen bakom masken.
Roqyia Almubhary fick lära sig mer om sopsortering av NSR:s sophjälte. Bakom masken finns Viktor Åkerlund.Bild: Britt-Mari Olsson
Gå till toppen