Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nordqvist: ”Inte kunnat skriva ett bättre slut”

En tung start vändes till ett drömslut. Anna Nordqvist var överlycklig efter Solheim Cup-dramat på Gleneagles.
– Man hade inte kunnat skriva ett bättre slut, att Suzann får sätta den sista putten, säger svenskan.

Europa firar segern i Solheim Cup.Bild: Ian Rutherford/AP/TT
De första dagarna av Solheim Cup gick i moll för Anna Nordqvist. Två matcher innebar lika många förluster i parspelet och därför var det en revanschsugen blågul golfare som gick ut i söndagens sista singel mot Morgan Pressel.
Och slutet gott, allting gott. Nordqvist dominerade från start till mål mot Pressel och avgjorde till seger 4/3 på det 15:e hålet. Sedan skyndade sig Nordqvist mot det 18:e hålet, men hon hann inte riktigt fram för att se Suzann Pettersen stänka i putten som avgjorde rysaren till Europas fördel.
Det var inte hela världen.
– Det kunde inte bli bättre. Jag tror att det här kan vara Suzanns sista Solheim Cup och att hon får avgöra – vilken känsla, säger en sprudlande glad Nordqvist.
Nordqvist spelade sin sjätte raka Solheim Cup den här veckan och medger att tankarna finns på att det kanske inte blir så många chanser till. I alla fall inte på hemmaplan, vilket gjorde att den här segern kändes lite extra.
– Det är klart att man funderar lite så. Jag är 32 år och vill ha familj och kan inte vänta hur länge som helst. Jag gifter mig här i Skottland i sommar (med pojkvännen Kevin McAlpine) och det är klart att prioriteringarna ändras, säger hon.
– Men jag hoppas att jag kan spela några år till. Brorsan pratade med mig efter Des Moines (för två år sedan) och bad mig att se till att vara med i USA en gång till, för de hade så kul där.
Anna Nordqvist var med även i de segrande Solheim Cup-lagen både 2011 och 2013. Efter två raka förluster därefter vägde Europas triumf på Gleneagles tungt.
– Det har varit mycket snack om att USA ska lyckas med en ”three-peat” och det är ett ganska kaxigt lag. Samtidigt har många ifrågasatt Europa och det har sagts att man ska bjuda in asiatiskor för att ge USA en jämn match.
– Jag är otroligt glad och stolt, det var en otrolig känsla att få vinna här i Skotland med mycket vänner och familj på plats. Bronte Law kommer nog leda partyt i kväll och vi får se hur länge krafterna räcker, säger Nordqvist och skrattar.
Lagets andra svenska, Caroline Hedwall, var tre upp efter nio hål mot Nelly Korda. Men världstian vände och vann på 18:e hålet och Hedwall fick lämna Gleneagles utan individuella poäng.
En vinnare var hon ändå till slut.
– Riktigt häftigt och det här betyder hur mycket som helst. Det hade inte varit bra om USA fått tre raka, säger hon.
Gå till toppen