Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Perstorp AB:s vd: ”Redo för börsen när ägarna vill”

Perstorp har varit redo för börsen sedan 2015 då en notering låg i korten. Men riskkapitaljätten PAI bestämde sig istället för att behålla bolaget i en ny, specialkomponerad, fond där Perstorp är enda innehav. ”Vi trivs bra i riskkapitalmiljön. Men vi är också redo för börsen om och när ägarna så vill”, säger Perstorps vd Jan Secher.

Jan Secher, vd i koncernen Perstorp med huvudkontor MalmöBild: Jenny Leyman
Kemijätten Perstorp har funnits i PAI Partners fondstruktur ända sedan 2005. För fyra år sedan utvärderade den franska ägaren både en försäljning och en börsnotering av det svenska bolaget, men ägarna landade i slutsatsen att Perstorp skulle behållas. Istället placerades bolaget förra hösten i en helt ny fond där Perstorp är enda innehavet. Nya ägare kom in, där amerikanska investmentbolaget Landmark är störst med knappt hälften av aktierna. Dessutom har flera av PAI:s ledningsgrupp privat investerat i fonden.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen