Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De kan vinna Jazzkatten

Edda Magnason programleder Jazzkatten-galan, som direktsänds i Sveriges Radio P2 den 15 oktober. Pressbild.Bild: Mikael Grönberg
Sveriges Radio har presenterat vilka som kan vinna pris på årets Jazzkatten-gala. I den åtråvärda kategorin Guldkatten, som förra året gick till Rigmor Gustafsson, är gitarristen Ulf Wakenius även i år nominerad tillsammans med pianisten Elise Einarsdotter, kontrabasisten Palle Danielsson, gruppen The Real Group och kontrabasisten Lars Danielsson.
Vinnarna i de fem kategorierna röstas fram av både publiken och Sveriges Radios jury och tillkännages på en direktsänd gala på Fasching i Stockholm den 15 oktober.
På galan, som programleds av artisten och skådespelaren Edda Magnason, uppträder Erik Söderlind, Apocalyptic Brass Collective och de tidigare Jazzkattenvinnarna We Float och Isabella Lundgren.
P2 Jazzkatten har delats ut sedan 1993 och beskrivs som Sveriges Radios årliga hyllning till svensk jazz.
Fakta

De kan vinna pris på gala

Guldkatten: Elise Einarsdotter, Lars Danielsson, Palle Danielsson, The Real Group, Ulf Wakenius.

Årets grupp: Johan Lindström Septett, Maria Kvist Quartet, Rymden, The End, Thomas Markusson Open.

Årets kompositör: Elin Forkelid, Georg Riedel, Johan Graden, Karolina Almgren, Peter Danemo.

Årets musiker: Cornelia Nilsson, Joel Lyssarides, Lisen Rylander Löve, Mattias Ståhl, Max Schultz.

Årets nykomling: Adam Ross, Anna Greta Sigurdardottir, Fanny Gunnarsson, Josefin Runsteen, Selma Pinton.

Gå till toppen