Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fokus på ljus när mördad Malmökvinna begravdes

Platserna räckte inte till vid minnesceremonin för Karolin Hakim, den 31-åriga kvinna som sköts ihjäl på öppen gata i Malmö i augusti. Många ville hedra hennes minne.

Begravning för Karolin Hakim som sköts till döds i Malmö.Bild: Johan Nilsson/TT
– Samhället förlorade en förebild. Många förlorade en god vän. Men framför allt – en livskamrat, ett syskon, en familjemedlem. En mamma förlorade sitt barn. Ett barn förlorade sin mamma, sade officianten vid den borgerliga begravningen, Jimmy Serler.
Familjens önskan var en stund av fokus på ljus och det liv som hon levt. Ovanför den vita, blomsterprydda kistan visades bilder ur Karolin Hakims liv.
Familjen hade i förväg välkomnat alla som ville närvara, både vid minnesceremonin i Luftkastellet intill Öresunds strandkant och vid jordfästningen på S:t Pauli norra kyrkogård i centrala Malmö.
– Det är så förskräckligt. Jag tappar mitt hjärta snart för det här oerhörda våldet som eskalerar, säger Malmöbon Christine Gyhagen, när bilen med kistan rullar in på kyrkogården.
Väninnan Pia Castillo, som kommit dit med sitt lilla barnbarn och en blomma att lägga på graven, säger att mordet den 26 augusti tagit henne hårt.
– Jag blir rädd. Jag tänker på barn och barnbarn, man vill ju inte att de ska växa upp i ett sådant här samhälle.
På grund av de speciella omständigheterna hade polisen en omfattande säkerhetsgenomgång med anhöriga inför begravningen och många poliser närvarade både vid Luftkastellet och på kyrkogården.
Enligt vittnen höll Karolin Hakim sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten i stadsdelen Ribersborg i Malmö. På platsen fanns även barnets pappa, som misstänks ha blivit utsatt för mordförsök. En 23-årig man sitter häktad som misstänkt för medhjälp till mordet, men gärningsmännen är på fri fot.
Gå till toppen