Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Saudiarabien hävdar bevis mot Iran

Helgens attacker mot oljeanläggningar i Saudiarabien genomfördes med iranska vapen, slår saudierna fast och visar upp förvridna vapendelar som hävdas vara bevis för anklagelserna. USA skärper samtidigt sanktionerna mot Iran – som i sin tur nekar till anklagelserna.

USA:s utrikesminister Mike Pompeo på plats i Saudiarabien. Han pekar ut Iran som ansvarigt för helgens attacker mot saudiska oljeanläggningar.Bild: Mandel Ngan/AP/TT
Enligt överste Turki al-Malki, talesperson för det saudiska försvarsdepartementet, sattes 18 obemannade flygande farkoster (drönare) in liksom 7 kryssningsrobotar av iranskt ursprung när de två oljeanläggningarna attackerades i helgen. Som bevis visades på onsdagen satellitbilder, fotografier samt kartor upp liksom förvridna vapendelar, bland annat från kryssningsrobotar.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen