Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Träna ute året runt på utegymmen runt om i kommunen

Man måste inte gå in på ett gym bara för att hösten och kylan smyger sig på. I Ängelholm finns sex stycken gym utomhus. Vi tog med oss personliga tränaren Annica Nilsson för att testa dem. Först ut är Nybroskogens utegym.

Annica Nilsson, personlig tränare på Friskis & Svettis.
I en skogsglänta alldeles intill Roddklubben ligger det – Nybroskogens utegym. Här finns åtta olika stationer att träna hela kroppen på. Om man inte vet hur man ska göra, så finns en stor informationstavla med bilder på varje övning.
– Här kan du träna grundrörelse för kroppen med två olika belastningar, beroende på din dagsform och nivå, säger Annica Nilsson och berättar tre utegym i Ängelholm ligger intill upplysta elljusspår, som här i Nybroskogen.
Som nybörjare kan du köra på den lättaste vikten, och gör då 15 repetitioner tre gånger.
Vill du ha lite tyngre så väljer du den tyngre av vikterna och gör tio till tolv repetitioner fyra gånger.
– Här finns ett motionsspår som är två och en halv kilometer och på andra sidan Havsbadsvägen, in i Kronoskogen, finns olika spår upp till tio kilometer. Utegymmet är ett perfekt komplement till dem som konditionstränar.
För inte alltför länge sedan byggdes toaletter i anslutning till utegymmet, något som gjort att antalet besökare ökat.
För ängelholmare som bor i stan är det nära cykelavstånd.
– Det blir en perfekt uppvärmning, för att sedan göra några övningar och avsluta med att promenera eller jogga två och en halv kilometer innan de cyklar hem igen. Då har de tränat hela kroppen, säger Annica Nilsson.
Fakta

Annica Nilsson

Ålder: 47 år.

Bor: I Ängelholm

Gör: Jobbar på Friskis& Svettis i Ängelholm. Jobbar på friskis sedan 2001, utbildade sig till personlig tränare 2016.

Gå till toppen