Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fortsatt strid om buller från ungdomsfotboll

Ska klagomål från grannar kunna inskränka ungdomsfotboll? En rättslig strid i Nacka följs med intresse runt om i Idrottssverige. ArkivbildBild: Vegard Wivestad Grøtt/NTB Scanpix/ TT
Är rop och skrik från fotbollsspelande ungdomar att jämställa med industribuller? Det tycker inte Nacka kommun som överklagar en dom som inskränkt verksamheten vid idrottsplatsen Boovallen.
Striden kring Boovallen har pågått i flera år. Grannar har klagat på hög volym från fotbollsspelande unga och flera bullermätningar har genomförts. Mark- och miljödomstolen bedömde i somras att ljudnivåerna överskrider gränsvärdena för industribuller. Domstolen slog därmed fast tidigare beslut som tvingat Boovallen till begränsade öppettider och krav på kommunen att uppföra dyra bullerplank.
Nu vill Nacka kommun att nästa instans, Mark- och miljööverdomstolen, tar upp fallet till prövning.
”Det är helt orimligt att ljud från barns lek och idrottande likställs med industribuller, vilket mark- och miljödomstolen gör”, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau (M) i ett pressmeddelande.
Gå till toppen