Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

ÖFK och Ghoddos överklagar dom till Cas

Saman Ghoddos stängdes av i fyra månader och dömdes till 43 miljoner kronor i böter av Fifa. Arkivbild.Bild: Mats Andersson/TT
För tre veckor sedan dömde det internationella fotbollsförbundet Fifa Saman Ghoddos till fyra månaders avstängning och 43 miljoner kronor i böter på grund av kontraktsbrott. Nu väljer den 26-årige spelaren och hans förra klubb i allsvenskan, Östersunds FK, att skicka in en varsin överklagan till idrottens skiljedomstol Cas.
– Självklart har vi överklagat. I går kväll (onsdag) så lämnade vi in vår överklagan till Cas, samtidigt gjorde Saman Ghoddos det också, säger ÖFK:s pressansvarige Niclas Lidström till SVT som skriver att Östersund har tio dagar på sig att komplettera sin överklagan.
Beslut från Cas kan dock dröja.
– Det kan ta mellan sex och tolv månader innan vi får något besked, säger Lidström.
Kontraktsbrottet, som Fifa anser att Ghoddos har begått, grundar sig i spelarens flytt från Östersund till franska Amiens sommaren 2018. Strax innan övergången blev klar var spelaren på besök hos spanska Huesca som hävdar att Ghoddos under sin visit skrev på ett avtal för en permanent övergång med den dåvarande La Liga-klubben.
Gå till toppen