Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

BoIS-coachen inför tuffa bortamatchen: ”Vi måste luckra upp dem”

Lagkaptenen Philip Andersson är tillbaka i Landskrona BoIS inför bortamatchen mot Trollhättan.

Billy Magnusson.Bild: MATHILDA AHLBERG
Ett formstarkt Landskrona BoIS parkerade på andra plats i tabellen inför helgens omgång och söndagens bortamöte mot jagande Trollhättan. Det kommer att krävas fortsatt fina resultat under spurten för att få chansen att kvala mot superettan i höst.
I truppen är Filip Olsson och Philip Andersson tillbaka efter avstängningar. Samtidigt saknas Patrick Nwadike efter sitt röda kort senast.
– Annars är alla tillgängliga, vi har inga skador eller sjukdomar i truppen, säger BoIS-coachen Billy Magnusson.
Han förväntar sig en matchbild där BoIS sannolikt kommer få ha mycket boll mot Trollhättans fembackslinje.
– Det ska vi kunna hantera, vilket vi växlat upp och lyckats med under hösten. Det är fullt naturligt, sådan trygghet tar tid att jobba in. De kommer att vara kompakta och vi måste luckra upp dem.
I andra änden av planen har Trollhättan för vana att vara vasst i sitt inläggsspel.
– Sedan har de adderat ett bättre och mer varierat spel på offensiv planhalva. Vi måste ha ett bra försvarsspel.
Sju omgångar återstår av division 1-serien. Billy Magnusson tycker att det märks i truppen att BoIS har avgörandet i egna händer.
– Hade vi hamnat i ett läge där vi inte haft något att spela för är det lättare att märka av ett energitapp i gruppen. Nu känns det bara som att alla är extremt hungriga och bara kör, precis som att det är dags att kliva in i en premiär varje vecka, säger han.
Gå till toppen