Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Eskilstalangen given i Serbien – nu har Sverige fått upp ögonen

Emma Petrovic har provtränat med damallsvenska Kristianstad, är med i Serbiens U19-landslag och kallad till ett regionalt läger i Blekinge. Det händer så pass mycket att 16-åringen förmodligen missar Eskilsminnes potentiella seriefinal.

Emma Petrovic.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Under ett par års tid har Emma Petrovic varit given i Serbiens ungdomslandslag, men Eskilsminnes innermittfältstalang har aldrig blivit kallad till Sveriges F02-landslag.
För tillfället är 16-åringen i Serbien för en dubbellandskamp mot Montenegro. Den första matchen spelades under onsdagen, hemmalaget vann och helsingborgaren gjorde en assist. Hon hinner komma hem till Eskilsminnes viktiga match mot Trelleborg under lördagen, men redan på måndag reser hon till Ronneby.
Där väntar ett regionalt läger i Svenska Fotbollförbundets regi.
– Det känns bra att de har koll på mig, det känns som att de tycker att jag är en bra spelare, säger hon.
Emma Petrovic har slagit igenom på division 1-nivå i år, hon har startat de 19 matcher hon spelat, gjort fyra mål och ett gäng assist. Det regionala lägret i Ronneby kan vara en väg till det svenska landslaget.
– Det är en väldigt kluven situation där jag inte riktigt vet vad jag känner ännu, säger hon.
Hur gör du om du blir kallad till Sveriges landslag?
– Det får jag ta då, nu vet jag ingenting.
Emma Petrovic framfart har även skapat intresse bland andra klubbar. LB07:s U19-lag har bjudit in henne till provträning, men hon har tackat nej med argumentet att hon vill spela på seniornivå.
– För drygt två veckor sedan provtränade jag med Kristianstads A-lag. Det kändes bra att få testa på en ny miljö, säger hon.
Är det aktuellt med en övergång?
– Det vet jag inte, det är ingenting jag har funderat på.
Vill du ta nästa steg till nästa säsong?
– Det har jag inte heller tänkt på, men mycket möjligt.
Kanske kan hon spela i elitettan med Eskilsminne nästa år. Två omgångar återstår, Eskilsminne är tre poäng bakom serieledande Dösjöbro – som kommer till Västergård i den sista omgången. Mycket talar för att Emma Petrovic missar serieavslutningen.
Hon är nämligen kallad till Serbiens EM-kvalmatcher mot Vitryssland, England och Cypern. Avresan är den 27 september – två dagar innan den sista omgången i division 1.
– Förmodligen missar jag den sista matchen. Tränaren försöker fixa så att jag kan komma någon dag sent till landslaget, men vi får se hur det går, säger hon.
Noterbart är att Emma Petrovic lagkamrat i Eskilsminne, Nova Karlsson, också ska till det regionala lägret i Ronneby. Även Saga Andersson, som tillhör Eskilsminne akademi, är uttagen.
På pojksidan har Eskilsminne en landslagsaktuell spelare: U19-lagets offensive mittfältare Almir Bajramovic. 17-åringen är med i Bosnien-Hercegovinas U18-landslagstrupp som ska spela dubbellandskamp mot Slovakien. I somras provtränade han med den bosniska storklubben FK Sarajevo.
Gå till toppen