Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så vändes ett nej till ja – därför ändrade sig politikerna om Pytteleden

Ett möte i all tysthet. På agendan: En fråga som splittrat ängelholmarna i decennier. Efter två dagar i ett konferensrum står det plötsligt klart att det finns en tydlig majoritet för att bygga Pytteleden – en fråga som ansetts politiskt död. Vad hände egentligen på hotell Tylösand?

Kommunalrådet Robin Holmberg (M) bjöd upp till dans på hotell Tylösand. Efter tvådagarskonferensen var det tillräckligt många partier som dansade i takt för att få en trafiklösning i Ängelholms innerstad.Bild: Niklas Gustavsson
Vägen till konferensrummet David Bowie går genom korridorer fyllda av inramade fotografier på väggarna. I flygeln, som renoverats lagom till ägarbolagets 100-årsfirande, har alla mötesrum fått namn från ikoniska artister. Ingen behöver undra över musikens huvudroll. Delägare av hotell- och spakomplexet vid stranden i Tylösand är Per Gessle.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen