Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sveriges hetaste trollkarlar kommer till Helsingborg

Under förra hösten och den här våren har de varit ute på en turné som närmast kan beskrivas som en triumffärd. Det handlar om Brynolf och Ljung, illusionistduon som till och med fått Simon Cowell att tappa hakan.
Nu kommer de till Helsingborg.

Peter Brynolf och Jonas Ljung bildar trolleriduon Brynolf och Ljung, som slog igenom på bred front med sin street magic-serie i TV4.Bild: Pressbild
När Peter Brynolf och Jonas Ljung startar höstturnén av trollerishowen ”Cirkeln” sker det i Helsingborg den 18 oktober.
– Det blir tredje rundan med showen. Och det blir också den sista. Men det har varit fantastiskt. Vi har haft utsålt nästan överallt, säger Jonas Ljung.
Även om de varit en duo sedan 2005 slog Brynolf och Ljung igenom på allvar i Sverige 2015 då TV4 började visa ”Brynolf & Ljung – Street magic”. Serien – där duon bland annat lurar en massa kändisar med sina tricks – har hittills sänts tre säsonger med en halv miljon tittare varje vecka.
Det var faktiskt just med tv som det hela började för både Peter Brynolf och Jonas Ljung. Som unga tonåringar på 90-talet satt de och såg ”Magiskt” med Hans Crispin på TV4 och fick en kick av att trollkarlarna i serien utförde sina tricks på gatan bland vanligt folk.
De började själv öva.
– När man är mellan 15 och 25 har man ganska mycket tid att lägga på något som man tycker är kul. Och genom att lägga mycket tid på något blir man till sist duktig, säger Peter Brynolf.
I 20-årsåldern träffades de för första gången och blev vänner och 2004 gjorde de sitt första gig tillsammans. Resten är, som det brukar heta, historia.
De har bland annat varit öppningsakt för ”Penn & Teller” på Rio Hotel and Casino i Las Vegas och gjort shower i New Delhi, Wien, Edinburgh, Shanghai, Hangzhou, Paris och London. 2009 vann de silver vid trolleri-VM i Beijing, Kina.
Duon jobbade redan från början mycket utomlands och blev kända runt om i världen innan de slog igenom i Sverige.
Ett klassiskt ögonblick finns förevigat på Youtube och har till dags datum haft närmare sju miljoner visningar. Det var när duon sökte till programmet ”Britain's got talent” 2012.
Brynolf och Ljungs senaste scenshow heter ”Cirkeln”. Just nu jobbar de på en ny tv-serie.Bild: Fernando Molin
De möttes då av en skeptisk jury med Simon Cowell i frontlinjen. Som suckade och såg besvärad ut när han förstod att det han skulle se två trollkarlar göra ett korttrick.
Först tycktes det som om Brynolf och Ljung misslyckats med sitt trick och Cowell tryckte obarmhärtigt på nej-knappen. Men så förändrades situationen totalt när Peter Ljung visade sig ha kortet i munnen. Som han redan från början tejpat för med silvertejp.
Simon Cowell tappade hakan och formade munnen till ett ”wow”.
Givetvis gick Brynolf och Ljung vidare i tävlingen.
– Ja, det var absolut ett speciellt ögonblick för oss. Det betydde mycket för oss. Utländska tv-program har en annan coolhetsfaktor, säger Peter Brynolf.
I dag är Brynolf och Ljung kända även från en lång rad svenska tv-program, bland annat har de trollat fram Robin Stjernberg i ”Allsång på Skansen”.
”Cirkeln” är deras andra stora scenshow efter ”Hokus Pokus Motherf*ckers!”. Varje kväll bjuds cirka 40 personer upp på scenen för att delta i showen.
– Vi vill att varje föreställning ska vara ny både för oss och publiken. Vi försöker hela tiden ligga på gränsen till vad som är möjligt, säger Peter Brynolf.
– Och utan undantag råkar vi varje kväll ut för situationer där vi själva också blir förvånade.
Gå till toppen