Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lerbergselever har bakat ihop 9 000 kronor till Världens barn-galan

Kompisarna Asta Renemark och Theo Dalin i Lerberget har på tio månader lyckats skrapa ihop en rejäl summa pengar till Världens barn.

Tillsammans har Theo Dalin och Asta Renemark en egen blogg där de lägger ut olika kak- och matrecept. Nu har de bakat kakor och sålt för att samla in pengar till Världens barn. 9 000 kronor har det blivit hittills.Bild: Anders Malmberg
Nästa fredag är det dags för direktsändning i SVT för årets Världens barn-gala. Några som hoppas komma med där är Asta Renemark och Theo Dalin som går i 7A respektive 6A.
– Det hade varit jättekul att få vara med på tv, säger Theo Dalin.
De har nämligen på eget initiativ lyckats samla in 9 000 kronor på tio månader. Allt började med att Asta Renemark satt och tittade på galan ifjor.
– Vi gör detta för att andra ska få det lika bra som vi. Det är orättvist att andra barn inte har det lika bra, säger Asta Renemark.
Både hon och Theo Dalin är inbitna bagare och de har receptbloggen Receptkungen tillsammans där de lägger ut olika mat- och kaktips.
– Asta frågade mig om jag ville vara med. Det är ju jättekul att baka, säger Theo Dalin.
Asta Renemark och kompisen Theo Dalin, 12, gillar att baka. Startskottet för insamlingen till förmån för Världens barn gick på fjorårets gala. Asta Renemark tycker att det är orättvist att alla barn inte har det som i Sverige.Bild: Anders Malmberg
Sen dess har de bakat biscotti och rätt många kolasnittar, Astas mamma har hjälpt till med fröknäcke och farmor bidrar med sockerkaka. Vid sju olika tillfällen har de sålt sina bakverk.
– Vi brukar sälja utanför affärer. Så ropar vi lite och så kommer folk och köper. Bästa stället att sälja är utanför Citygross, säger Asta Renemark.
I lördags fick de stå i Röda korsets tält i samband med deras lopp under Kulturnatten. Och kakorna gick åt.
Även om själva galan äger rum den 4 oktober tänker Asta Renemark och Theo Dalin inte sluta med att baka och sälja kakor.Bild: Anders Malmberg
De är nöjda med resultatet hittills. De har inte satt något direkt mål på hur mycket de ska samla ihop.
– Men vi hoppas på 10 000 kronor. Sen har Astas morbror ett eget företag som har lovat att sponsra med dubbelt så mycket som vi får in.
Men bara för att det är gala den 4 oktober slutar de inte med sitt bakande och säljande.
– Vi fortsätter så länge vi kan och tycker att det är roligt, säger Asta Renemark.
Gå till toppen