Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Succéförfattaren vill inte underhålla folk

Dmitry Glukhovsky har tagit död på Ryssland igen. I nya “Utpost” skildrar “Metro”-författaren ett sönderslitet och förgiftat hemland efter en katastrof – med en tydlig känga mot Putin. – Det eviga problemet med ryska härskare är att de är bedragare, säger han.

“Metro”-författaren Dmitry Glukhovsky är en av gästerna på Bokmässan i Göteborg. Själv ser han sig främst som samhällskritiker. “Jag har fått en möjlighet att prata med miljoner människor”, säger han.Bild: Henrik Montgomery/TT
Nya “Utpost” ges ut som som en ljudboksföljetong av Storytel och utspelas i ett annat dystopiskt universum än de populära “Metro”-böckerna. Men historien har många likheter med succén. Här finns de rostiga resterna av civilisationen. Här finns svält och elände, liksom överlevnad mot alla odds. Här finns ohyggliga fasor som lurar i skuggorna.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen