Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sju bilar brandskadade i Helsingborg i natt

Under natten larmades räddningstjänsten till två olika ställen på Ringstorp och på Stattena där flera bilar brann.

Två bilar totalförstördes vi branden vid Ringstorps centrum.Bild: Läsarbild
Strax efter 03.40 kom det första larmet om att en bil börjat brinna på den stora parkeringen på Kurirgatan vid Ringstorps centrum. Räddningstjänsten ryckte ut till platsen där två bilar var övertända.
– Bränderna är släckta och två bilar är helt utbrända. En annan bil har blivit brännskadad, sa Patrik Svensson, teamledare på SOS Alarm vid 04-tiden.
Två enheter från räddningstjänsten arbetade på platsen under natten och kunde hindra bränderna från att sprida sig vidare.
Vid 04.27 kom ett nytt larm om att det brann i en bil på Stattena centrums parkering på Rosenbergsgatan.
På parkeringen vid Stattena, på Rosenbergsgatan, blev två bilar totalt utbrända och två skadades svårt.Bild: Peter Ferm
– När larmet kom in var det en bil men räddningstjänsten har meddelat att det rör sig om minst fyra bilar. Två är helt utbrända och två har skadats i branden så elden har troligen spridit sig. Räddningstjänsten har sagt att de lämnar platsen inom 20 minuter, sa Annelie Silveira, teamledare på SOS Alarm vid 05-tiden.
På morgonen kan konstateras att ännu fler bilar kunde ha drabbats. Parkeringen var i princip full och bilarna på platsen stod tätt.
De båda brandplatserna ligger bara en knapp kilometer ifrån varandra
Gå till toppen