Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Helsingborgs symfoniorkester med i final i SVT

När finalen av SVT:s ”Kulturfrågan Kontrapunkt” visas onsdagen den 9 oktober medverkar nästan 40 musiker från Helsingborgs symfoniorkester.
– Det är en stor ära att få synas i det här sammanhanget, säger orkesterchefen Magnus Dagerhem.

Helsingborgs symfoniorkester dyker upp i tv på onsdag 2 oktober, då orkestern medverkar i finalen av ”Kulturfrågan Kontrapunkt”.Bild: Britt-Mari Olsson
”Kulturfrågan Kontrapunkt” är frågesportprogrammet där olika lag med kulturprofiler tävlar i ämnena musik, konst och litteratur.
När finalen avgörs är det Helsingborgs symfoniorkester som spelar upp musikfrågorna.
– Inspelningen skedde redan i slutet av maj. Vi åkte upp med nästan 40 musiker, berättar orkesterchefen Magnus Dagerhem.
Helsingborgs symfoniorkester medverkar i finalprogrammet av ”Kulturfrågan Kontrapunkt”.Bild: Britt-Mari Olsson
Hur fick ni erbjudandet?
– De ringde helt enkelt och frågade om vi ville vara med. Och det ville vi självklart. Det är jätteroligt och en stor ära att synas i det här sammanhanget.
– Det blir ju som ett skyltfönster för symfoniorkestern och dessutom gjorde vi en väldigt fin insats, tillägger Magnus Dagerhem.
Finalavsnittet – som leds av Ella Petersson och domaren Eva Beckman – sänds i SVT1 den 9 oktober klockan 21. Programmet kommer också att finnas på SVT Play.
Gå till toppen