Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rattfyllerist fick inte strafflindring

Den narkotikapåverkade bilföraren körde in i mitträcket på väg 110. Hans framfart kunde fått allvarligare följder än en krock i den täta trafiken, ansåg tingsrätten som dömde honom till tre månaders fängelse. Hovrätten gör samma bedömning.

Den 31-Bild: Johan Nilsson/TT
I mitten av juli 2018 utsatte en 31-årig förare medtrafikanter för risker när han körde narkotikapåverkad på väg 110.
I polisförhör har 31-åringen sagt att han minns att han körde bilen och att polisen kom, men inte mycket mer än så. Så vitt han kommer ihåg tänkte han åka från Bjuv till Helsingborg.
Ett vittne som uppfattat 31-åringen som misstänkt narkotikapåverkad såg denne köra rakt ut vid stopplikt, krocka med mitträcket, studsa tillbaka och köra av vägen. Andra fordon på vägen tvingades panikbromsa.
Den 31-årige mannen är bosatt i Bjuvs kommun. Han har tidigare dömts för olovlig körning och rån och begått brott medan han varit villkorligt frigiven.
Mannen har uppgett att han velat bryta med sin gamla livsstil, men haft dåliga erfarenheter av enheten där han skulle få behandling mot sitt drogberoende. Han har berättat att han blivit utsatt för våld och inte vågat gå dit.
31-åringen har erkänt brotten, men tyckte inte rattfylleribrottet borde anses som grovt och överklagade domen i hopp om att få ett lindrigare straff.
Hovrätten har gjort en egen prövning och kommit fram till samma bedömning som tingsrätten. Domen som gäller grovt rattfylleri, grov olovlig körning och ringa narkotikabrott står fast.
Gå till toppen