Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

13-årigt stjärnskott spelar på HD-konsert

Den konsert som fick bli final för HD:s 150-årsfirande under 2017 blev så uppskattad att den nu upprepas för tredje gången. I år är temat ungdom, med 13-årige Love Herrdahl vid pianot.

HD:s 150-årsjubileum avslutades med en konsert med HSO. I år upprepas idén för tredje gången, berättar Åsa Erlandsson, marknadsansvarig på HD.
– HD krokar arm med en av Helsingborgs andra institutioner – konserthuset. Vi är jättestolta över stans symfoniorkester. Det är kanske inte alla av våra prenumeranter som har möjlighet att se dem så ofta, säger Åsa Erlandsson, marknadsansvarig på HD.
Torsdagen den 3 oktober blir det en tvåtimmarskonsert med Helsingborgs symfoniorkester. Kompositörerna är utvalda för att ha varit aktiva som unga, som Mozart, Bizet, Grieg och Lars-Erik Larsson. Den 13-årige Love Herrdahl, som vann Nordic Junior Piano Competition i år, framför två olika stycken.
13-årige Love Herrdahl vann Nordic Junior Piano Competition i år. Tillsammans med HSO spelar han bland annat en sats ur Griegs pianokonsert.Bild: Pressbild
Blir detta tredje gången gillt eller kan det bli en konsert även nästa år?
– Det vet vi inte ännu. Det får vi utvärdera efteråtsäger Åsa Erlandsson.
– Vi vill ge våra prenumeranter musik i världsklass, men också upplevelsen av att bara komma in i konserthuset. I programbladet har vi gjort en tävling med fina priser. Ja, vi vill bjuda på en bra kväll, helt enkelt. Jag tror inte någon kan låta bli att fascineras av en väldigt duktig 13-åring.
Fakta

Biljetter

Det finns biljetter kvar till konserten på Helsingborgs Konserthus den 3 oktober klockan 19.

De bokas med hjälp av HD-passet på HD Classic på nätet eller i Konserthusets biljettetkassa.

Gå till toppen