Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Expert: Bokashiboom en del av en större trend

Bokashi ligger rätt i tiden. Komposteringsmetoden passar bra med dagens trender om att odla själv och minska på konsumtion och avfall.

Bokashi är en metod för att kompostera som har blivit populär. Metoden gör att matavfall fermenteras i stället för ruttnar. Komposteringen går snabbare än med traditionella metoder.Bild: Sven-Erik Svensson
Det menar två experter på Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, i Alnarp, är förklaringen till att ett gammalt japanskt sätt att fermentera matavfall nu har hamnat i fokus i Sverige.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen