Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hermansson: ”Det var den sista biten”

För Jack Hermansson är det här och nu. Det är i kvällens UFC-fajt mot Jared Cannonier som svensken behöver nå sin absoluta topp.
– Min mentala tränare har hjälpt mig att hantera det, hur jag ska tänka.

Jack Hermansson. Arkivbild.Bild: Maja Suslin/TT
Köpenhamn-galans huvudnummer är Jack Hermanssons fajt mot Jared Cannonier.
Det är kvällens sista match i Royal Arena.
Det är även allt som Hermansson vet om på förhand.
31-åringen har inte den exakta tiden när han ska promenera till arenans mitt för att ta de få trappstegen och kliva in i buren.
Han vet bara att det är här och nu – det är nu han måste vara på topp.
– Tankarna går ju... Kommer jag att klara av att få samma fokus under den här matchen också? Kan det hända att jag inte får det? Men då gäller det bara att kolla tillbaka. Jag har haft fyra matcher där jag har klarat av det här. Förberedelserna som jag har funkar, och det gäller att lita på det nu också, säger Hermansson.
Det var efter förlusten mot Thiago Santos, Brasilien, i oktober 2017 som svensken kände att han behövde lägga till ett nytt träningssätt för att utvecklas ytterligare.
Valet blev en mental tränare.
– Det var den sista saknade biten. Efter det har jag vunnit mina matcher. Jag tycker att det säger sitt, säger han.
TT: Vad exakt har tränaren hjälpt dig med?
– Att klara av att prestera närmare min toppförmåga när det verkligen är dags på fajtdagen. Man kanske har en riktigt bra dag ett par träningar i månaden och man måste försöka få fram sitt absolut bästa när du ska gå match. Det är otroligt svårt, det sätter mycket press på en och det är mycket nerver.
Efter sina fyra raka segrar – Thales Leites, Gerald Meerschaert, David Branch och allra senast mot Ronaldo ”Jacare” Souza – väntar nu amerikanen Jared Cannonier i Köpenhamn.
– Jag visualiserar att det blir en kort match. Jag har förberett på fem ronder, jag vet att jag har det i mig om det behövs. Men jag vill skapa möjligheter där jag kan avsluta matchen och göra det på ett imponerande sätt. Jag ser framför mig att det här är en match som inte kommer gå längre än en rond, säger Jack Hermansson, som vid seger tar sig lite närmare en titelmatch i mellanvikt.
– Viktklassen är lite speciell. Vi har en Paola Costa, en brasilianare, som också är bra och är obesegrad, och det ser ut som att han får nästa titelmatch men sedan ligger jag nog där bakom. Jag tror att 2020 går jag en match om titeln.
Fakta

Jack Hermansson

Född: 10 juni 1988 i Uddevalla.

Bor: Oslo.

Viktklass: Mellanvikt.

UFC-debut: 3 september 2016, seger mot Scott Askham.

UFC-matcher: Nio stycken, varav sju har slutat med segrar. Hermansson har fyra raka segrar; Ronald Souza, David Branch, Gerald Meerschaert, Thales Leites.

Aktuell: Möter amerikanen Jared Cannonier i UFC-galan i Köpenhamn.

Fakta

UFC-galan i Köpenhamn

Var: Royal Arena, Köpenhamn.

När: I kväll, underkortet börjar klockan 17 och huvudkortets matcher är planerat att dra i gång tre timmar senare.

Svenskar: Jack Hermansson och Lina Länsberg.

Galans alla matcher, huvudkort: Jack Hermansson, Sverige–Jared Cannonier, USA (mellanvikt), Mark Madsen, Danmark–Danilo Belluardo, Italien (lättvikt), Gunnar Nelson, Island–Gilbert Burns, Brasilien (weltervikt), Ion Cutelaba, Moldavien–Khalil Rountree, USA (lätt tungvikt), Ovince Saint Preux, USA–Michal Oleksiejczuk, Polen (lätt tungvikt), Alex Oliveira, Brasilien–Nicolas Dalby, Danmark (weltervikt).

Underkortet: Alen Amedovski, Makedonien–John Phillips, England (mellanvikt), Alessio di Chirico, Italien–Mahhmud Muradov, Uzbekistan (mellanvikt), Siyar Bahadurzada, Afghanistan–Ismail Naurdiev, Österrike (weltervikt), Brandon Davis, USA–Giga Chikadze, Georgien (fjädervikt), Lina Länsberg, Sverige–Macy Chiasson, USA (bantamvikt), Marc Diakiese, Kongo-Kinshasa–Lando Vannata, USA (Lättvikt), Jack Shore, England–Nohelin Hernandez, USA (bantamvikt).

Gå till toppen