Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sara Hedrenius överlevde Estonia: Krisstöd handlar om att i det fruktansvärda skapa små öar av säkerhet, trygghet och hopp

De som överlevde katastrofen togs till sjukhuset i Mariehamn. Där bad en reporter tjugoåriga Sara Hedrenius om en intervju. En psykolog från sjukhuset erbjöd ett samtal. Ett av mötena hjälpte bättre än det andra. Tjugofem år senare vet Sara Hedrenius, specialist på krisstöd, varför.

Sara Hedrenius överlevde Estoniakatastrofen, arbetar idag på Röda Korset och har skrivit boken ”Krisstöd”.Bild: Mia Carlsson/Natur&Kultur
• Vaknar och mår illa. På en sekund förstår jag att något är fruktansvärt fel, börjar genast ta mig ut. / Ser krossat glas och känner hjärtat bulta. / Rör mig med lätthet, men scenen, situationen är overklig. / Konstaterar att det här är allvar, jag kan dö.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen