Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kris för Cabaret Candy Club efter bilinbrott

Under lördagen råkade Cabaret Candy Clubs grundare och producent Albin Ganovic ut för ett bilinbrott. En dator med det enda manuset till vinterns föreställning stals vid inbrottet.
– Det här betyder en massa extraarbete för oss, säger Albin Ganovic.

Emma Eklund och Albin Ganovic från Cabaret Candy Club har precis upptäckt bilinbrottet utanför Max-restaurangen i Landskrona.Bild: David Ron
Cabaret Candy Club hade under lördagen precis avslutat en repetition och delar av ensemblen hade stannat till på Max restaurang i Landskrona för att äta.
– Det var mitt på dagen, fullt med folk och bilen stod parkerad ungefär tio meter från entrén. Ändå var det någon som kunde krossa en ruta och stjäla min datorväska med alla dokument och hårddisken med material till showen, säger Albin Ganovic.
– Hela manuset fanns i datorn och eftersom det inte finns sparat någon annanstans betyder det att det blir det nu en massa extraarbete för oss.
Albin Ganovic konstaterar att han stuvade undan väskan under ett säte. Men det hjälpte inte.
– Det finns skyltar utanför Max som varnar för bilinbrott. Och det är förstås lätt att vara efterklok, säger han.
Cabaret Candy Clubs bil med den sönderslagna sidorutan.Bild: David Ron
Värre är att det inte finns någon säkerhetskopia av manuset.
– Nej, och det får jag ta på mig. Jag har hela tiden jobbat med ett öppet dokument som jag inte sparat. Det är förstås dumt och det här blir en lärdom för min del, säger Albin Ganovic.
Eftersom det bara är drygt fem veckor kvar till premiären den 7 november är det nu lite av kris i Cabaret Candy Club-lägret. Det är dessutom showens 10-årsjubileum.
– Det är klart att det här påverkar hela processen. Men premiär ska det bli på utsatt datum. Vi får ha eld i rumpan och skriva på, men det det blir förstås en massa extra jobb som vi gärna ha sluppit, säger Albin Ganovic.
– Finns det minsta chans så hoppas jag kunna få tillbaka datorn. Den har knappast något värde för tjuven. Jag tror inte ens att den skulle gå att sälja för 500 kronor.
Gå till toppen