Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

En person avliden efter frontalkrocken vid Gantofta

En buss och en personbil krockade på Fjärestadsbacken vid Gantofta under söndagskvällen. En man i 20-årsåldern avled i olyckan och ytterligare två personer är skadade.

En man i 20-årsåldern omkom och två personer skadades i en frontalkrocken.Bild: Johan Nilsson/TT
Larmet kom in klockan 17.25. Polisen bekräftade vid halv nio-tiden att en person dött i olyckan. Anhöriga till den avlidne är underrättade.
– Det är en personbil och en buss inblandade och det ska vara en frontalkollision. Tre personer ska vara inblandade och enligt de initiala uppgifterna ska en person sitta kvar i något av fordonen, sa Ola Nilsson, teamledare på SOS-Alarm, direkt efter olyckan.
Räddningstjänsten, polis och tre ambulanser larmades till platsen. Enligt vittnesuppgifter till HD så ska personbilen ha slungats 50 till 75 meter ut på en åker.
– Båda fordonen kommer att behöva bärgas från platsen. Det är en allvarlig olycka och tre personer har förts till sjukhus, säger Evelina Olsson, presstalesperson på polisens ledningscentral.
Två av de skadade personerna befann sig i bilen och den tredje i bussen. Den avlidne personen befann sig i personbilen. I den fanns även en till man i 20-års åldern. Busschauffören är en man i 70-års åldern. Polisen har varit på sjukhuset och hållit förhör med de två männen.
Enligt polisen har de båda fordonen beslagtagits.
– Det är en gammal museibuss, som en nostalgibuss, och en personbil som krockat och det ska ha varit en kraftig smäll, säger Lars Rundh, inre befäl på räddningstjänsten.
Bild: Johan Nilsson/TT
Vägen stängdes av under räddnings- och bärgningsarbetet. Vid klockan 18.45 var vägen fullt framkomlig igen.
I en tidigare version av artikeln uppgavs det felaktigt att olyckan inträffat på Bårslövsvägen.
Gå till toppen