Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Drömmål av Jensen – sjunde raka för BoIS

Landskrona BoIS storform håller i sig. I derbyt mot Torn kom sjunde raka segern och sjätte raka hållna nollan.

Sjudne raka segern ett faktum för BoIS efter 3–0 hemma mot Torn.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Division 1 södra
Landskrona BoIS 3 (2)
Torn 0 (0)
Att BoIS skulle ta tag i händelseutvecklingen från start var föga förvånande. Med superformen sex raka segrar skulle Torn få det mycket svårt i derbyt på Ip.
Redan i den tredje minuten var det nära att ledningsmålet föll. Kevin Jensen kom i full fart in i straffområdet och sköt strax utanför.
Men den unge forwarden skulle komma att ikläda sig både målskyttens och en drömlik roll senare i den första halvleken.
I den elfte minuten stack Robin Hofsö på en boll i djupet och tvekade inte när målvakten Svante Hildeman stack ut. Kollisionen var oundviklig, och bollen studsade ut till Kevin Jensen som fick öppet mål och gjorde 1–0. Hildeman blev liggandes en stund, försökte spela, men tvingades byta efter en liten stund.
2–0 höll på att komma i den 27:e minuten. Linus Olsson drev förbi en Tornback till höger och spelade in bollen hårt efter marken framför mål. Robin Hofsö hann inte riktigt fram, men sög upp bollen och spelade bakåt till Granit Stagova. Åter igen gick skottet strax utanför.
Torn då? Hade de ingenting? Jodå, inte lika mycket, men väl en superchans. Från nära håll gjorde då BoIS-målvakten Amr Kaddoura en lika svettig som viktig räddning på ett tungt skott. En del reflex fanns med i den.
Så tillbaka till Kevin Jensen. Han svarade för ett mål som egentligen oftast finns i drömmen, men som ibland kan ske i verkligheten Frågan är om han någonsin gjort något liknande? Han gjorde sig fri från en bevakare vid mittlinjen, tunnlade ytterligare två spelare på vägen fram och sköt säkert in bollen till 2–0.
Majoriteten av de 2|044 åskådarna jublade högt.
Allt frid och fröjd då. Men tråkigt sedan när Jonathan Asp tvingades utgå skadad.
I början av den andra halvleken kunde Kevin Jensen gjort ett hattrick, men han halkade till och skottet över. Ett ”neeej” ven på läktaren.
Men 3–0 skulle komma. I den 71:a minuten nickade lagkaptenen Philip Andersson in bollen från nära håll efter en välslagen hörna.
Inbytte Alexander Tkacz kom helt fri till vänster, men fick inte alls till avslutet. Där kunde det mycket väl ha blivit också 4–0. Det ska sägas att Torn hade bud på en reducering vid ett par tillfällen i slutet.
BoIS tog sjunde raka segern och höll nollan för sjätte gången i rad. Med fem omgångar kvar av division 1 innehar BoIS fortsatt kvalplatsen till superettan.
I nästa omgång möter man en av konkurrenterna till den platsen, Skövde, borta.
Gå till toppen