Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kreativiteten blomstrar i Gamla rådhuset

Anneli Gannerup Lassen och Linda Maria Sjögren fick bara några veckors förberedelser inför sin gemensamma utställning med namnet "O AK VA KRYL", som nu finns i Gamla rådhuset.

De närmaste två veckorna har Linda Maria Sjögren och Anneli Gannerup Lassen en utställning i Gamla rådhuset i Ängelholm med namnet "O AK VA KRYL".Bild: Kristian Nilsson
Det är en utställning av två konstnärer som ställer ut i tre tekniker: akvarell, akryl och olja.
– Att vi fick klartecken för den här utställningen bara en månad innan den har vernissage gör inte så mycket. Vi är så glada att få ställa ut någonstans i Ängelholm, säger Anneli Gannerup Lassen.
Det är första gången de ställer ut tillsammans i en så pass etablerad utställningslokal som Gamla rådhuset på Stortorget. De ser fram emot mot den här utställningen.
– För vår del är det fantastiskt att få utnyttja ett så fint rum. Här har man verkligen många möjligheter att hänga tavlorna, säger Linda Maria Sjögren.
Linda Maria Sjögren jobbar nästan uteslutande i akryl.Bild: Kristian Nilsson
Hon målar nästan uteslutande i akryl.
– Men jag kan kan ha flera akryltavlor på gång samtidigt. Akryl torkar snabbt och man kan måla över och ändra. Det uppskattar jag, säger Linda Maria Sjögren.
Anneli Gannerup Lassen målar i såväl akryl som akvarell och olja.
– Jag kan ha tre-fyra stafflier uppställda samtidigt med olika tekniker och gå från den ena tavlan till andra, säger hon.
Ibland händer det att de målar tillsammans, men ofta sitter de hemma och målar. Anneli i Hasslarp och Linda i Billesholm.
– Även om vi inte målar ihop så pratar vi mycket och inspirerar varandra, säger Anneli Gannerup Lassen.
Anneli Gannerup Lassen arbetar i akryl, akvarell och olja.Bild: Kristian Nilsson
Vernissage för utställningen är tisdagen den 1 oktober klockan 12-17.
Sedan är utställningen öppen tisdagar, torsdagar och fredagar klockan 12-17 samt lördagar och söndagar klockan 11-15 till och med den 13 oktober.
Att Linda Maria Sjögren har en bakgrund som florist syns i hennes tavlor.Bild: Kristian Nilsson
Gå till toppen