Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lagkaptenen: "Ska känna oss stolta"

Tung förlust när det gällde som mest. Mitt i bedrövelsen och tårarna hyllade Eskilsminnes kapten Julia Nyberg Spets sitt lag.

Deppigt, deppigt. Nova Karlsson, Maja Ahlm och lagkaptenen Julia Nyberg Spets hade svårt att hålla tillbaka känslorna.Bild: MATHILDA AHLBERG
I 72:a minuten fick hemmalagets Nova Karlsson läget till höger i straffområdet. Hon tryckte till, och bollen for med kraft mot öppningen i målet. Men på något sätt slängde Dösjöbros målvakt Sacha Micha ut handen och styrde bollen till hörna.
Någon minut senare kontrade gästerna in 1–2 på sin andra målchans i matchen. I det läget behövde Eskilsminne göra två mål för att ta chansen att kvala uppåt i seriesystemet. Liksom övriga blågulrandiga slet Julia Nyberg Spets kopiöst in i det sista, men de räckte inte till.
– För stunden känns det tradigt och surt eftersom vi var så nära. Det är små marginaler. Det som skiljer är att de sätter sin chanser. Men vi får gratulera Dösjöbro. De förtjänar segern.
Lagkaptenen var en av de sista som klev av planen. Med tunga steg. Julia Nyberg Spets har spelat i klubben sedan barnsben. Att hennes lag i sista matchen skulle fajtas om seriesegern, och en kvalplats upp till Elitettan, var det få som trodde på förhand.
– När besvikelsen lagt sig ska vi alla känna oss extremt stolta över det vi presterat den här säsongen. Vi blev tvåa i serien, och det var inte många som trodde det före säsongen.
Johanna Olsson, sommarlånet från allsvenska LB07, tände hoppet på Västergård med ett drömmål i första halvlek. Kvitteringen var en missil där bollen for med kraft upp i ena krysset.
Johanna Olsson var inledningsvis osäker på vad hon gett sig in på, men med facit i hand blev bytet ett lyft för henne och Eskilsminne.
– Det kunde inte ha blivit bättre. Jag har trivts i laget och är nöjd med vad jag gjort här.
Hon tillhör fortfarande LB07, men stänger inte dörren för en fortsättning i Eskilsminne.
– Jag kan absolut tänka mig att komma tillbaka. Det är en fantastisk klubb.
Efter en trevande inledning höjde sig hemmalaget flera snäpp efter Johanna Olssons mål. De vann närkamper, löpte mer för varandra, fick ordning på passningsspelet och arbetade klart situationerna.
I andra halvlek ändrade sig matchbilden igen. Lagen tog ut varandra, och det blev mer kamp på bekostnad av ordnade linjer i spelet.
Säsongen slutade bittert, men Johanna Olsson valde se det annorlunda.
– Vi har gjort en sjukt bra säsong. Det här laget kommer bli ännu starkare nästa säsong.

1–3 (1–1)

Mål, Eskilsminne: Johanna Olsson. Mål, Dösjöbro: Julia Lennartsson 2, Melina Skarström.
Gå till toppen