Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Aller media etablerar affärsområde inom e-handel

Aller media köper Skapamer.se. Detta är grunden i en satsning där Aller media vill etablera ett nytt affärsområde inom e-handel.

Bodil Ericsson Torp vd för Aller Media.Bild: Jenny Leyman
Skapamer är inriktat på hobby och gör-det-själv-produkter såsom garn, tyger, pyssel och konstnärsmaterial. Bolaget har över 150 000 besökare i månaden. Nio av tio besökare är kvinnor, Vilket innebär synergieffekter med Aller medias kvinnliga målgrupp och varumärkesportfölj.
Inom tre år hoppas Aller media nå en omsättning på 300 miljoner kronor inom e-handel, genom organisk tillväxt och förvärv.
– Genom förvärvet får vi ett starkare erbjudande till våra kunder. Tillsammans med vår egen e-handel ser jag spännande affärssynergier som gör att vi nu stärker vår position betydligt, säger Bodil Ericsson Torp, vd för Aller media i ett pressmeddelande.
Aller media förvärvar 80 procent av aktierna i Skapamer.se (Netray AB). Resterande köps om två år. Skapamer.se har idag cirka 20 anställda och finns i Kristianstad, där verksamheten kommer att fortsätta vara förlagd även efter affären.
Gå till toppen