Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Forskning väcker tvivel om köttfara

Att skära ner på rött kött är ett råd för att undvika cancer och hjärtsjukdomar. Nu tyder en genomgång av tiotals studier på att färre tallrikar med kött kanske inte gör så mycket nytta som man tidigare trott. Men bilden är osäker.

Rött kött är kanske inte lika farligt som man tidigare befarat, enligt en genomgång av studier. Arkivbild.Bild: Adoeb Stock/TT
Studien ligger till grund för nya rön som presenteras i den medicinska tidskriften Annals of Internal Medicine , där rådet helt enkelt är att vuxna fortsätter att äta rött kött, och rött processat kött, som vanligt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen