Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingen fraktur för skadad BoIS-back

Jonathan Asp klev av mot Torn. Det är oklart hur länge BoIS-backen blir borta.

Jonathan Asp har imponerat i år.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Landskrona BoIS ångar på i division 1 och byggde under söndagen på sin starka svit med en 3–0-seger hemma mot Torn. Men det finns ett orosmoln efter matchen: viktige ytterbacken Jonathan Asp, som nyligen förlängde sitt kontrakt med två år, utgick redan i första halvlek.
– Han fick en rätt så vårdslös tackling mot ena foten. Han röntgades i går [söndag] och det är ingen fraktur, säger BoIS-tränaren Billy Magnusson.
BoIS sjukgymnast kommer göra en noggrann kontroll under måndagen. Då går startskottet för rehabiliteringsprocessen.
– Jag hoppas att det inte tar för lång tid nu. Om det är en stukning eller något uttänjt ledband konstateras i kväll, men det är skönt att det är inte är en fraktur. Vi får se hur snabbt vi kan marschera framåt, säger Billy Magnusson.
Jesper Lernesjö, som ersatte Jonathan Asp, har bekymmer med ett knä.
– Det svullnar upp vid ansträngning, vi håller på att undersöka vad det är. Men som han själv säger: det är en rutingrej och brukar inte vara några konstigheter, säger Billy Magnusson.
Gå till toppen