Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Studie som betvivlar köttfara ifrågasätts

Att skära ner på rött kött är ett råd för att undvika cancer och hjärtsjukdomar. Nu tyder en genomgång av tiotals studier på att färre tallrikar med kött kanske inte gör så mycket nytta som man tidigare trott. Men de nya rönen ifrågasätts av nutritionsexperter.

En genomgång av flera studier om faran med rött kött ifrågasätts från flera håll. Arkivbild.Bild: Adoeb Stock/TT
– Man kan aldrig vara 100 procent säker på att något är ohälsosamt, men just med processat kött är man hyfsat säker på att det är sämre för hälsan för de flesta, säger Emily Sonestedt, nutritionsepidemiolog vid Lunds universitet, som ställer sig frågande till studien.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen