Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vattenläcka i Billeberga påverkar många – i morgon

Upp emot ett 50-tal hushåll i och kring Billeberga i Svalöv blir utan vatten under onsdagen. Då ska nämligen en läcka som inträffade i dag lagas.

Bild: Anders Malmberg
Läckan inträffade under tisdagen i Värmövägen men Nordvästra Skånes vatten och avlopp, NSVA, har lyckats koppla runt läckan så att ingen just nu är utan vatten.
När läckan ska lagas under onsdagen kommer dock ett 50-tal hushåll att bli utan vatten då allt måste stängas av. Därför uppmanar nu NSVA till viss hamstring inför att de stänger av vattnet i morgon bitti.
Att läckan inte lagas direkt, som är det vanliga, beror på att mycket personal just nu är upptagen med ett större planerat arbete i Röstånga.
Bland de drabbade adresserna finns Fågelvägen, Killängsvägen, Värmövägen, Västra Infartsvägen, Östra Infartsvägen samt en rad fastigheter på landet i utkanten av byn.
Gå till toppen