Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

90 minuter världsdramatik på Björnens scen

En stafett bland klassikerna bjuds av skådespelarna Paula Ternström och Thomas Hedengran.

Att ta avstamp i klassikerna är kanske lika viktigt som att kunna räkna och skriva. Det är utgångspunkten för föreställningen med skådespelarna Paula Ternström och Thomas Hedengran.Bild: Pressbild Christina Funcke
Vad gör en klassiker till en klassiker? Skådespelarna Paula Ternström och Thomas Hedengran gör tillsammans föreställningen ”Världsdramatiken runt på 90 minuter” med ett urval av klassisk dramatik som speglar maktstrukturer mellan man och kvinna.
Söndagen den 6 oktober klockan 16 spelas den på Åstorps kulturhus Björnen. Biljetter hos Tobakshörnan i Åstorp och Tickster, eller i foajén innan föreställningen.
I den ryms texter ur” Fröken Julie” (August Strindberg), ”Hustruskolan” (Molière), ”Den poetiska Eddan” (okänd författare från Vikingatiden) ”Ett dockhem” (Ibsen), ”Hamlet” (Shakespeare), ”Måsen” (Tjechov) samt någonting modernt, som kanske blir en klassiker i framtiden.
Gå till toppen