Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pågen-vd:n rasar mot regeringens skattesmäll: ”Helt fel”

Pågens hotade expansion i Malmö visar hur allvarlig elbristen är för näringslivet, anser bagerikoncernens vd som uppmanar regeringen att backa från sin kritiserade skattehöjning på kraftvärme. Problemen med elförsörjningen hotar investeringsviljan i bland annat livsmedelsbranschen, visar en ny undersökning.

Pågen grundades i Malmö för mer än 100 år sedan. Familjeägda Pågen, som är en av Sveriges största bagerikoncerner, är ett av de bolag som påverkas av att tillgången till el inte är obegränsad.Bild: Jenny Leyman
– Ska man som företag på sikt kunna överleva och skapa värden för både ägare och samhället i övrigt måste man kunna utvecklas och växa. Därför är det oerhört bekymmersamt att våra planer på en kraftig expansion vid vår anläggning i Malmö är i farozonen på grund av att elnätsbolaget Eon meddelat att det inte kan säkra att det finns tillräckligt med elkapacitet, säger Anders Carlsson Jerndal, vd för Pågen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen