Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nördarnas helg är här – lös en mordgåta eller gå på sci-fi-mässa

Veckoslutet är späckat med nöjen. Här är ett urval av vad som händer i Helsingborg och NV-Skåne.

Josefin Björk Werner.Bild: Rasmus Malgerud Björgell

Gå på jazzig after work

Jazzsångerskan Josefin Björk Werner sjunger in ännu en höst på Bistro V. Hennes after work-serie, med jazzkonserter i miniformat, lyfter fram örhängen från jazzens tidiga era. Även den 15 november och 6 december.
Fredag klockan 16, V Bistro V, V Hotel, Fågelsångsgatan 1, Helsingborg.
Svenska bluegrass-bandet Hillfillies är ett av banden på årets Knejpefestival.Bild: Pressbild

Hygge på Knejpefestivalen

Sedan 2011 har den årliga Knejpefestivalen varit ett ljus i höstmörkret. Med över 60 konserter på åtta olika scener lär det bli livat på bodegorna i Helsingör. Två dussin artister och grupper, mestadels från Danmark och Sverige, bjuder på alltifrån americana och bluegrass till swing och rock'n'roll.
4-5 oktober, Helsingör
Claudia Pannone sjunger i Landskrona.Bild: Pressbild

Upplev eldig tango

Den argentinska tangon vet inga gränser. I föreställningen ”Svett, smuts och finkultur” tar sångerskan Claudia Pannone, 20-årsjubilerande Orquesta Tangarte och ett gäng dansare med publiken på en resa från Buenos Aires mörka bakgator till världens glammigaste salonger.
Fredag klockan 19–21, Landskrona teater.
Gänget bakom den svenska Woodstock-konserten – Conny Bloom, Clas Yngström, Dan Hylander, Mikael Rickfors. Mats Ronander, Py Bäckman och Janne Åström.Bild: Julius Production

Fira Woodstock

I år är det 50 år sedan den mytomspunna Woodstockfestivalen hölls på en mjölkfarm i USA. Det uppmärksammas med en hyllningskonsert som turnerar genom landet. Åtta svenska artister, alla med en personlig relation till Woodstock, framför sina favoritlåtar. Se bland andra Mikael Rickfors, Dan Hylander, Py Bäckman och Lagaylia Frazier leva ut sina inre hippies.
Fredag klockan 19.30, Helsingborgs konserthus.
Läs också Woodstock 50 år – stor hyllningskonsert till Helsingborg
Sci-fi-mässan är en av höstens stora publikdragare på Sundspärlan.Bild: Tom Wall

Häng med sci-fi-kändisar

Den årliga sci-fi-mässan lockar många Hollywood-skådespelare till Helsingborg. Möt Ralp Cifaretto från ”Sopranos”, Cypher från ”Matrix” och Gingotts Banker i ”Harry Potter”. För blyg för att hälsa? Spana in utställare från hela världen vars film-, spel- och sci-fi-prylar utgör nörderi av hög klass.
Lördag och söndag klockan 10–18 Sundspärlan, Fältarpsvägen 60, Helsingborg.
Arkivbild.Bild: Anna Bank

Lös mordgåta på stan

Brittiska CluedUpp Games vänder upp och ned på Sundets pärla. För en dag förvandlas centrala delarna av staden till en fiktiv mordplats på 1960-talet. Likt brädspelet Cluedo deltar olika lag i ett rollspel med ett enda mål i sikte: att hitta Kray Brothers mördare.
Lördag klockan 10–17, Helsingborg.
Filmen ”Underdown” får vi följa dessa livsöden på en pulserande resa genom den dagliga kampen mot fattigdomen.Bild: Joe Saade

Gå på arabisk filmfest

Arab Film Festival samlar det bästa från dagens arabiska filmvärld. Helgen fylls av långfilmer, kortfilmer och dokumentärer, alla med arabiskt tal och textade på svenska eller engelska. En av guldkornen är Sarah Kaskas Beirut-skildring ”Underdown” (2018), som inleder programmet på söndagen. En långdokumentär om kampen mot fattigdom, sociala orättvisor och alkoholmissbruk.
Lördag från klockan 19, söndag från klockan 13.30 och måndag skolbio, biograf Röda Kvarn, Karlsgatan 7, Helsingborg.
Sanna Nielsen tar succén från Hamburger Börs på turné.Bild: Mats Backer

Möt Sanna Nielsens verkliga jag

Artisten Sanna Nielsen återvänder hem till Skåne med sin hyllade krogshow ”Mitt Sanna jag”. Förutom egna hits gör hon covers av låtar från storheter som David Bowie, Donna Summer och Destiny's Child. Allt varvat med monologer med mycket Sanna från Bromölla.
Lördag klockan 19, Helsingborg arena.
Weeping Willows ger tre spelningar i Skåne i helgen.Bild: Emmalisa Pauly

Lyssna till Weeping Willows klimatkonsert

När Weeping Willows tidigare i år gav ut albumet ”After us” följde de upp med två speciella gig, i Göteborg och Stockholm. Albumet och konserterna handlar om klimatkrisen och har hyllats av kritikerkåren. Under kvällen framförs albumet i sin helhet, därefter sjunger Magnus Carlson en rad gamla klassiker från bandets 24 år långa karriär.
Söndag klockan 19, Helsingborgs konserthus.
Laila Adèle är en av artisterna som uppträder i ”Från Broadway till Duvemåla”.Bild: Martina Wärenfeldt

Färdas från Broadway till Duvemåla

För fjärde året turnerar föreställningen ”Från Broadway till Duvemåla” genom Sverige. Stora röster återger stora känslor med några av de mest älskade hitsen från musikalens värld. Ståpäls är att vänta när artister som Laila Adèle, Daniel Sjöberg, Viktoria Tocca och Jesper Tydén tar ton till succéer som ”Phantom of the Opera” och ”West Side Story”.
Söndag klockan 16, Jarl Kulle scenen, Ängelholm.
Gå till toppen