Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pris för lottförsäljning går till unga frilufsare i Bjuv

Friluftsfrämjandet Söderåsen fick pris när Folkspel uppmärksammade de föreningar som mest framgångsrikt sålt lotter. Tillskottet på 35 000 kronor ska användas i barn- och ungdomsverksamheten.

– Det kommer att användas till material och läger, till exempel vindskydd, stormkök och tält. Vi hoppas även kunna göra lite större läger. Det finns många hål att stoppa pengar i när allt är ideellt, säger Annika Windfäll, som leder en strövar- och lufsargrupp.
I sällskap med ledarkollegan Ulla Olsson var hon på plats på Folkspels ombudsgala i Göteborg för att ta emot priset. Friluftsfrämjandet Söderåsen var en av de föreningar som lyckats bäst i tävlingen om försäljningen av Sverigelotter och bingolotter.
– Det delas jämnt mellan barn och ungdomar. Vi har rätt många barngrupper och en väldigt aktiv TVM-grupp som gör resor och senast var på Svalbard, säger Annika Windfäll.
Gå till toppen