Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Älg tog morgonpromenad i centrala Båstad

Amjad Helal fick en chock på lördagsmorgonen när han var på väg i bil genom Båstad. Plötsligt dök en älg upp mitt på Köpmansgatan.

Det händer då och då att skogens djur förirrar sig in i städerna och på lördagsmorgonen var det Båstads tur att få besök.
– Jag såg den på långt avstånd, men tänkte att det var en häst. När jag kom närmare såg jag att det var en älg, säger Amjad Helal som var på väg hem till sin kusin i Båstad när älgen dök upp vid 07.30-tiden.
– Jag tänkte att det här vill jag filma och visa upp i sociala medier. Jag trodde aldrig att så många skulle kommentera när jag hade delat filmen i Facebookgruppen Det händer i Båstad.
Amjad Helal filmade älgen vid två tillfällen men åkte sedan vidare.
– När den gick ner mot hamnen lämnade jag den i fred. Jag kände att den kunde bli stressad om jag fortsatte att följa efter den.
Amjad Helal har bott i Båstad i flera år, men flyttade nyligen till Helsingborg och han tycker att det var en mäktig upplevelse att möta en livs levande älg.
– Det var häftigt att se den, den var väldigt stor.
Gå till toppen