Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fjärde raka bortasegern för Rögle

Tuff kamp, högt tempo och intensivt spel speglade toppmötet mellan Frölunda och Rögle. Till slut fick bortalaget jubla högst inför de 11 426 åskådarna.

Dennis Everberg var en av anledningarna till att Rögle lyckades ta sin fjärde raka seger på bortaplan.Bild: CARL SANDIN
Endast fyra av de senaste sexton mötena i seriesammanhang har slutat med seger för Rögle mot Frölunda. Och endast två gånger de senaste fyra säsongerna (säsongen 2018/2019) har Rögle lyckats vinna på bortais mot göteborgarna. Men den här säsongen har börjat bra för ängelholmarna som inför lördagens match låg etta i tabellen, en poäng före just Frölunda. Det var alltså en toppmatch som väntade när ängelholmarna gästade Scandinavium.
Första perioden var intensiv och jämn, med ett högt tempo direkt från start. Rögle inledde lovande, men Frölunda jobbade sig in i matchen. Med drygt fem minuter spelade fick Ryan Lasch ett dubbelläge, men Rögle-målvakten Christoffer Rifalk stod för två bra räddningar. Istället var det Rögle, som med två minuter kvar, fick periodens bästa chans. Niklas Hansson spelade fram pucken till Dominik Bokk vid sargen som slog en direktpassning till Mattias Sjögren. Sjögren kom i fart och tryckte sig förbi Frölundas försvarare, men avslutet prickade ribban och perioden förblev mållös.
– Det är hög fart, nästan lite för hög fart ibland. Det är lite hafsiga passningar framförallt från vår sida ur zon, som vi måste skärpa oss på, men annars är det en bra match, sammanfattade Mattias Sjögren i C Mores sändning.
Andra perioden inleddes kontrollerat av båda lagen och de farliga lägena uteblev. Men ju längre matchen gick, desto mer tryckte hemmalaget på och Christoffer Rifalk fick stå för flera kvalificerade räddningar. När Frölunda började närma sig ett ledningsmål var det istället Rögle som gick upp och gjorde första målet. Craig Schira la in pucken till Dennis Everberg framför mål och 27-åringen styrde snyggt in den bakom Niklas Rubin i hemmamålet.
Strax efter ledningsmålet åkte Rögle på två utvisningar inom kort tid, vilket resulterade i spel fem mot tre för Frölunda. Rhett Rakhshani fick skottläge med fem sekunder kvar av dubbelutvisningen och tryckte in kvitteringen, drygt tre minuter innan periodpausen.
Även tredje perioden inleddes med högt tempo, hårda närkamper och intensitet, men inget av lagen släppte till några vassare lägen. Men med elva minuter kvar av matchen fick Rögle sitt första powerplay. Niklas Hansson fick skottläget och Dennis Everberg störde Niklas Rubin i hemmamålet lagom mycket för att ledningsmålet retsamt skulle glida in i mål.
Trots flera lägen för Frölunda i slutskedet av matchen höll Rögle undan och vann med 2-1. Därmed stannade Frölundas segersvit på fem matcher.
Gå till toppen