Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Oväntad poäng när ÖVK mötte mästarna

Tomas Vilimas gjorde 30 poäng för ÖVK.Bild: AVDO BILKANOVIC
Elitserien, Volleyboll, herrar
Linköping-Örkelljunga 3-2
Linköping ska försvara sitt SM-guld och laget satsar på spel i Europa. Ändå lyckades Örkelljunga, med ett väldigt orutinerat lag, knipa en poäng i den tuffa premiären.
– Det var väl ingen som räknat med det, men vi viker aldrig ner oss och trots att vi förlorade de två första seten var vi med ganska bra redan där, tycker lagkaptenen Alfred Brink.
Mot alla odds – och inför en kritisk hemmaspeaker – gick ÖVK upp till 2–2 i set, innan Linköping kunde avgöra i det femte; 25–18, 25–21, 23–25, 24–26 och 15–7.
– Jag vet inte riktigt vad som hände i sista, plötsligt var det ingenting som stämde. Men vi får ju ändå vara nöjda med den här insatsen, vi har knappt tränat ihop och allt kommer bara att bli bättre och bättre, säger Alfred Brink.
Den unge spelfördelaren var själv en av lagets allra bästa, medan Tomas Vilimas levererade precis som vanligt. Till slut fick högerspikern ihop 30 poäng, men priset till bäste ÖVK-are gick ändå helt välförtjänt till Joel Andersson, ny från Norsjö. Liberon dök upp som servemottagande spiker och gjorde det väldigt bra även där.
– Joel har ju lärt sig mycket anfall när vi spelat ihop på beachen och för lagets bästa är det här den starkaste uppställningen just nu. Vi har ju en annan riktigt bra libero i Filip Nilsson, kommenterar Alfred Brink.
ÖVK släppte fram ett par elitseriedebutanter och vi kan väl bland annat notera att 17-årige Melker Gullberg fick göra några inhopp. Nästa söndag väntar hemmamatch mot Södertelge.
Gå till toppen