Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Luftvapenattacker i både Ödåkra och Kågeröd: ”Känns olustigt”

Boende i Ödåkra och Kågeröd vaknade på söndagen till en tråkig överraskning – sönderskjutna bilrutor. I Ödåkra blev även en lägenhet beskjuten. Det handlar troligtvis om ytterligare luftvapenattacker i nordvästra Skåne.

En av de sex vandaliserade bilarna i Ödåkra.Bild: Privat
Drabbade bilägare från båda orterna, som ligger på cirka tre mils avstånd, hörde av sig till HD på söndagen. Kim Göthe i Kågeröd vaknade av sitt billarm klockan 02 på natten och upptäckte då att bakrutan var sönderskjuten.
– Min fars bil står i närheten, men då var den oskadd. Någon timma senare, vid 03, blev hans rutor också förstörda. Det är ju så helt meningslöst, säger Kim Göthe.
En av de drabbade bilarna i Kågeröd.Bild: Privat
I Ödåkra rör det sig om sex vandaliserade bilar. En av de drabbade bilägarna vaknade av att en granne knackade på och berättade vad som hänt.
– Det var lite efter åtta i morse så jag tänkte ”vem kommer så tidigt?”. Hon frågade om jag sett att bakrutan på min bil var sönder. Vi gick ut och tittade och kunde se att det inte bara var min bil utan också hennes, och så fyra bilar till, berättar bilägaren.
De kunde snabbt konstatera att det var skotthål i rutorna. När kvinnan ringde polisen fick hon höra om de luftvapenattacker som ägt rum runtom i nordvästra Skåne under hösten. Bilar har fått rutor sönderskjutna i Klippan och Ljungbyhed, fönster har beskjutits även i Ängelholm.
Bilägaren är kritisk mot de reaktioner hon fick från polisen.
– Det frågade om jag kunde se några patroner. Jag ska väl inte glo efter sådana, jag vet inte hur de ser ut, säger hon.
Kvinnan har precis flyttat från Helsingborg ut till Ödåkra och är mitt uppe i att fixa med sitt nya boende.
– Det känns inte så kul. Jag bodde inne i stan, och där hände aldrig något sådant här. När jag kommer ut på landet så händer det. Det är såklart en tillfällighet, men ändå. Det känns olustigt, säger hon.
Polisens rapport från Ödåkra noterar fyra beskjutna bilar på parkeringen på Centralgatan, och ytterligare två bilar på Frostgatan som fått lacken repad och rutor krossade. I en lägenhet upptäcktes också kulhål i ett fönster. Brottsrubriceringen är skadegörelse.
Gå till toppen