Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

BoIS tappade segern efter dramatiska slutsekunder

Landskrona fick till slut nöja med oavgjort i den svåra bortamatchen mot toppkonkurrenten Skövde.

Sumar Almadjed var en av flera bra BoIS-spelare i 1–1-matchen mot Skövde.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Div 1 södra, fotboll
Skövde–Landskrona 1–1 (0–1)
Landskrona kom som väntat till start utan vänsterbacken Jonathan Asp, som fick en rejäl smäll på ena foten i derbyt mot Torn senast, och i hans ställe gick Patrick Nwadike in i startelvan. Jesper Lernesjö, som ersatte Asp förra helgen, saknades helt i truppen denna gången.
Hemmalaget, i stort sett tvingat att ta tre poäng för att hänga med i kvalstriden, inledde oväntat försiktigt och BoIS tilläts ta tag i spelet från start. Gästerna ägde väldigt mycket boll och redan i den sjätte minuten kom Robin Hofsö helt fri, snyggt framspelad i djupet av Måns Ekvall, men då räddade Skövdekeepern Markus Fröjd perfekt med en benparad.
Sedan var det väldigt tunt med målchanser, men tio minuter före paus kom 0–1. Linus Olsson stod för förarbetet, ute på vänsterkanten, och Robin Hofsö styrde elegant in bollen, precis framför målvakten. Sedan hade Skövde en bra nick, av William Granath, på en hörna men bollen smet över.
BoIS öppnade den andra halvleken med en jättechans, men Markus Fröjd gjorde en mycket bra räddning på Linus Olssons volleyskott i den första minuten. Sedan hade Skövde en hyfsad period, mitt i halvleken, men därefter var BoIS flera gånger ytterst 0–2. Måns Ekvall hade till exempel en nick i ribban och Linus Olsson ett par fina lägen, innan matchen gick in i sista kvarten.
Då skapade Skövde en del, Amr Kaddoura gjorde en bra räddning på en frispark från Gustaf Norlin, hemmalaget fick också ett par hörnor och precis i sista sekunden, när alla väntade på slutsignalen, lyckades Andreas Uusitalo få in en kvittering.
Nu återstår fyra omgångar av division 1-serien. Nästa lördag har BoIS en ny bortamatch; mot Assyriska, och därefter väntar Eskilsminne hemma, söndagen den 20 oktober, Kristianstad borta, måndagen den 28 oktober, och serieavslutningen mot Lindome hemma, lördagen den 2 november.
Gå till toppen