Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fyra till sjukhus efter trafikolycka på E4 söder om Örkelljunga

Fyra personer fick föras till sjukhus, varav en med livshotande skador, efter att en bil voltat från en bro ned på E4 söder om Örkelljunga tidigt på söndagsmorgonen.

Vid 05-tiden på söndagsmorgonen larmades räddningstjänst, polis och sex ambulanser till olyckan som hade skett i norrgående körriktning i höjd med Eket, strax söder om Örkelljunga.
– Det var en bil som hade voltat. Det var fyra personer i och alla fyra var kvar i bilen när vi kom fram. Tre av dem var snabbt ute, men en var fastklämd så denne tog vi ut, säger Lars Rundh, inre befäl vid räddningstjänsten Skåne Nordväst.
Polisen uppger initialt att bilen hade kört på bron som går över E4 och därefter kört igenom räcket och landat på taket på vägbanan på E4.
Alla fyra fick föras med ambulans till sjukhus. Enligt Region Skånes hemsida har en man i 20-årsåldern livshotande skador, en man i 20-årsåldern skadades lindrigt och två pojkar i 15-18-årsåldern lindriga skador.
Enligt polisen är den man i 20-årsåldern, som ska ha kört bilen, misstänkt för grovt rattfylleri. Mannen har på grund av sina livshotande skador inte kunnat förhöras. Bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning.
Under räddnings- och bärgningsarbetet stängdes vägen av i den norrgående körriktningen och trafiken leddes om via trafikplats Eket. Vägen öppnades igen strax före klockan 08 på söndagsmorgonen.
Gå till toppen