Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Här invigs Grevies nya multiarena

Det nya basketlaget för flickor hade uppvisningsträning när Grevie GIK invigde sin nya multiarena vid Grevieparken på söndagen. Arenan kommer vara öppen för alla, från morgon till kväll.

Shakti Olsson spelar basket under invigningen av Grevies nya multiarena.Bild: MATHILDA AHLBERG
Bengt Carlsson, ordförande i Grevie GIK, står utanför den nya multiarenan och förbereder sig inför sitt invigningstal. Byggandet tog fart i våras, och planen från början var att arenan skulle vara klar till årsskiftet. Men redan på söndagen kunde den alltså invigas.
Bengt Carlsson stampar lätt i den färska asfalten.
– Den blev klar här i veckan. Asfalten lades bara häromdagen, säger han.
Arenan kommer vara öppen för spontanidrott, såväl som för organiserad träning från föreningen. Från kl 8 till 22 är alla välkomna. Sedan släcks belysningen.
– Vi hoppas att detta ska bli en bra sak för bygden, Grevie och trakten runtomkring, säger Bengt Carlsson.
Mia Lundström från Båstad kommun klipper bandet till den nya multiarenan. Karin Petersson från Mats Pålssons stiftelse och Mats Nilsson från stiftelsen Gripen håller i bandet.Bild: MATHILDA AHLBERG
Efter Bengt Carlssons invigningstal, där han tackar entreprenörer, sponsorer och medlemmar, klipper Mia Lundström från Båstads kommun det ceremoniella bandet och förklarar arenan officiellt invigd.
– Jag har arbetat på fritidskontoret i 35 år, så jag känner de flesta här. Jag är verkligen hedrad över att få klippa bandet. Det här är jättekul. Sedan de lade ner skolan i bygden går alla barn i antingen Västra Karup eller i Förslöv. Så det är jättebra att de får något som samlar dem här, säger Mia Lundström.
Grevie GIKs ordförande Bengt Carlsson.Bild: MATHILDA AHLBERG
Utanför arenan står ett bord uppdukat med Pommac. Bredvid grillas korv och hamburgare. På konstgräset visar några flickor från Grevie GIK:s nya basketsatsning upp en passningsövning. Efter höstlovet ska de börja spela matcher.
Den nya multiarenan ligger vid Grevieparken, i anslutning till GGIK:s gamla anläggningar.Bild: MATHILDA AHLBERG
Maria Wallin delar ut Pommac och chips.Bild: MATHILDA AHLBERG
Grevie GIKs basketslags ledare Lottie Olsson höll i en uppvisningsträning på söndagen.Bild: MATHILDA AHLBERG
Utanför multiarenan finns också bouleplaner.Bild: MATHILDA AHLBERG
Gå till toppen