Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stabil Sandahl tog hem Öresundsträffen

17:e Öresundsträffen har avgjorts.Bild: LUDVIG THUNMAN
Hemmaklubbens Emil Sandahl tog som väntat hem 87-kilosklassen vid årets upplaga av Öresundsträffen. Emil vann sina fyra matcher och slog bland andra J-landslagsmannen Oskar Johansson, Varberg, i en 1–1-match.
– Emil brottades stabilt, men jag tycker att han borde ha fått en klarare seger mot Oskar Johansson, tycker HBK/Berganias tränare Anders Hallbäck. Sedan gjorde Joseph Rodriguez, vårt nyförvärv, det bra när han kom tvåa i sin klass.
På damsidan var lite tunnare i startfälten, Klippans Angelica Zettervall behövde till exempel bara en seger för att ta hem 50-kilosklassen, och i lagtävlingen vann Frankfurt, en futtig poäng före Helsingborgs Wrestling Team. Här kom Bjuv trea, medan Klippan var åtta och arrangerande HBK/Bergania tia. I de yngre åldrarna kan vi bland annat också notera att Fabian Frisk, som bor i Klippan men tävlar för Kävlinge/Furulund, vann 17-åringarnas 65-kilosklass, efter fyra raka segrar.
Totalt 532 brottare, från 90 klubbar, vägde in.
Gå till toppen