Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Handeln i Ängelholm har fått en handlingsplan

Efter 18 månaders jobb är nu planen för driftsorganisationen På stan färdig.

Centrumutvecklare Madeleine Eidmark är belåten med vad arbetsgruppen för utveckling av centrum kommit fram till.Bild: Niklas Gustavsson
Madeleine Eidmark, centrumutvecklare på Ängelholms Näringsliv, är mycket nöjd med arbetet.
– Alla som varit med har verkligen jobbat hårt sedan vi började i mars 2018. Därför känns det skönt att vi kommit så här långt och att vi nu kan gå vidare, säger hon.
I den grupp som arbetat tillsammans finns representanter för politikerna, kommunen, de som driver affärerna, fastighetsägarna och Ängelholms Näringsliv med flera.
Arbetet har skett i fem fokusgrupper.
• Varumärke.
• Utbud.
• Plats.
• Tillgänglighet.
• Trygghet och säkerhet.
Många frågor går i varandra och i det fortsatta arbetet kommer man att jobba med de tre fokusområdena marknad, utbud och plats.
– Det har visat sig att det här är ett framgångsrikt sätt att arbeta när alla jobbar tillsammans och synergier skapas, menar hon.
Arbetet med den affärsplan som nu alla inblandade har godkänt går nu vidare.
– Nu har vi nått ett mål och nu fortsätter vi jobba med visionen att Ängelholms centrum ska bli en plats som ska locka till många möten, säger Madeleine Eidmark.
Handelns förutsättningar har ändrats mycket snabbt de senaste åren.
E-handeln har naturligtvis påverkat de fysiska butikerna. En del av utvecklingen visar att många kunder vill gå till affären för att titta på eller prova varan och sedan med hjälp av expediten köpa den på nätet.
– Affärerna håller på att bli show-room. För de som driver affärerna gäller det att vara i framkant och läsa och lyssna av utvecklingen som går så snabbt, menar centrumutvecklaren på Ängelholms Näringsliv.
Madeleine Eidmark menar att Ängelholms centrum inte påverkats så mycket av exempelvis Väla och att det inte finns så många tomma lokaler i Ängelholms centrum.
– Ängelholms centrum har inte samma problem som andra kommuner där affärer lämnar centrum. Det finns någon enstaka tom lokal, men annars bedrivs det verksamhet i de allra flesta lokaler i centrum, säger Madeleine Eidmark.
Gå till toppen